Fremtidens postkasse: Modtag store pakker på hjemmeadressen uden risiko

En postkasse, der selv kan fortælle, hvornår der er post, hvor du kan få andre til at tømme postkassen uden nøgle, og som gør, at du slipper for at stå i kø efter pakker. Det er fremtiden, og den er ikke ret langt væk.

Firmaet Dao har udviklet en såkaldt homebox, hvor posten kan levere pakker, selvom du ikke er hjemme.

Er du også træt af, at sidde derhjemme og vente på at pakkeposten ankommer – eller at skulle vælge imellem at få pakken stillet til frit skue foran dit hjem eller skulle stå i kø i supermarkedet eller kiosken for at få lov at hente den.

Det kan du snart slippe for.

Firmaet Dao har udviklet en såkaldt homebox, hvor posten kan levere pakker, selvom du ikke er hjemme.

Send pakker direkte fra din homebox

Homebox’en er større end en almindelig postkasse, så posten kan aflevere pakken i selve postkassen, hvorefter kassen selv sender en besked til en app på din telefon.

Og hvad så, hvis kjolen ikke passer? Eller hvis du alligevel ikke vil have den laser-printer, du har bestilt, og som posten har afleveret?

I fremtiden kan du bare sætte pakken i postkassen og give postbudet besked på at tage den med tilbage. Det lover Dao i hvert fald snart at indføre, sådan at de samme bude der bringer pakker ud – også kan tage pakker med fra boksen for dig.

Ingen nøgler – men koder

Og du skal ikke være bange for, at posten ikke kan proppe pakken igennem en sprække. Fidusen består i, at postbudet kan åbne din postkasse ved hjælp af en kode, som kun du og postbudet kender.

Det er altså slut med at passe på nøglen til postkassen. Til gengæld kan du lave engangskoder, sådan at din nabo kan tømme postkassen mens du er på ferie – men ikke gå i den når du er hjemme igen.

Postkassen er dyb, så der er plads til selv ret store pakker. Det indvendige mål er 125 liter, og ifølge Dao er der plads til for eksempel tre måltidskasser.

Overvåg temperaturen

Men du kan også give en engangskode videre til andre. På den måde kan naboen tømme din postkasse, hvis du ikke er hjemme – f.eks. fordi du er ude at rejse. Det kunne jo være, at den vare, du har bestilt, gerne skulle indenfor.

Postkassen har dog også et indbygget termometer, som du kan overvåge på din mobiltelefon. Det er meget rart, hvis det for eksempel er mad eller vin, posten har leveret – og det er meget varmt eller meget koldt udenfor.

Og dyr i drift er den heller ikke.

Ingen skal grave kabler ned i jorden for at få strøm til postkassen – eller montere stik. Solcellerne på toppen af postkassen oplader et batteri nede i postkassen, og det er rigeligt til, at du kan få energi nok til, at den kan sende beskeder til dig.

Til gengæld er det vigtigt, at du stiller postkassen, så den får nogle timers dagslys hver dag.

Box’en koster kassen

Dao sætter deres homebox til salg i Danmark i løbet af maj 2021. Du kan få den i sort, grå eller champagne-farvet.

Homebox’en kommer til at koste mellem 4.999 og 5.499 kroner eks. installation, som firmaet dog kan foretage. Det koster yderligere 1350 kroner.

Der er imidlertid en væsentlig hage ved Homebox’en i sin nuværende form.

Du kan stadig få leveret breve af eksempelvis PostNord, men den kan foreløbig kun bruges til pakker, som Dao leverer. Der er endnu ingen aftaler med andre pakke-leveringsfirmaer – f.eks. DHL eller PostNord.

Marianne Møller Jensen fra Dao siger til idenyt.dk, at firmaet arbejder på samarbejdsaftaler, men at der ikke er en tidshorisont.

Mest læste artikler