Hvad er et SmartHome?

Teknologien når nye højder, når du bruger den til at indrette og installere dit SmartHome. Men hvad er det egentlig, og hvad kan du rent faktisk bruge det til? 

Har du nogensinde prøvet at gå hjemmefra om morgenen, og først når du er på arbejdet, indser du, at hoveddøren ikke er blevet låst. Eller måske glemte du at slukke for kaffemaskinen. Og fik du egentlig tændt for tyverialarmen?

Med et intelligent SmartHome er alle disse bekymringer helt overflødige. Du får nemlig fuld kontrol over alle hjemmets apparater, hvis de er koblet op til din smartphone eller tablet. 

Som udgangspunkt kan alle elektroniske apparater i hjemmet kobles op til dit netværk. Det giver dig blandt andet mulighed for at styre boligens elektronik fra din smartphone eller tablet.

Smart til ældre mennesker, der bor alene

SmartHome-teknologien er desuden enormt smart for ældre mennesker, der bor alene. Et SmartHome kan eksempelvis gøre dets beboere opmærksomme på, at de skal huske at tage deres medicin, notificere hospitalet, hvis personen falder, eller tracke hvor meget personen spiser.

De fleste hjem har ikke indbyggede smartfunktioner, og det er derfor oftest noget, du selv skal sørge for at få installeret. Skal du i gang med at bygge hus, kan det dog godt være en god idé at tænke de smarte funktioner ind i hjemmets konstruktion, inden I påbegynder byggeprojektet. Intelligent belysning og varme kan eksempelvis hjælpe til med at spare rigtig mange penge.

Et SmartHome er mere miljøvenligt

De fleste produkter skal sættes op til en ud af fire forskellige systemer – X10, Z-Wave, UPB og EnOcean. Produkter, der bruger det samme system, gør det muligt for dig langsomt at bygge dit SmartHome op med ét produkt og apparat ad gangen. 

Andre fordele ved at have et SmartHome, er, at man også får mulighed for at gøre sin bolig mere grøn og miljøvenlig, fordi man bedre kan kontrollere energiforbruget. Mange SmartHome-systemer har gode muligheder for at kunne følge med i, hvor meget energi der bliver brugt i løbet af eksempelvis en måned. 

Fordele ved at have et SmartHome

  • Du kan installere avancerede sikkerhedssystemer, som kan sikre din bolig, når du ikke er hjemme.
  • Du kan låse dine døre op, når du er tæt på hjem.
  • Du kan give dine kæledyr mad, selvom du ikke er hjemme.
  • Du kan lynhurtigt skifte lysstyrke.
  • Du kan programmere dit tv, så dine børn kun kan se tv på bestemte tidspunkter.
  • Du kan opvarme soveværelset, inden du står op en kold vintermorgen.
  • Du kan tænde kaffemaskinen, mens du ligger i sengen.

Mest læste artikler