Sådan sparer man IKKE strøm på sin iPhone

Her gik man og troede, at man bare skulle swipe apps væk på sin iPhone, når man ikke brugte dem. Men det er ikke sådan, man sparer batteri - tværtimod. Der er faktisk kun én enkelt app, du helst ALTID skal lukke ned, når du ikke bruger den. 

Force quit af apps på iPhone

Den opfattelse er udbredt hos mange, at det sparer batteri at tvinge apps til at lukke ned, når man er færdig med at bruge dem. 

Den meget velorienterede tech-blogger fra daringfireball.net, John Gruber, har sat sig for at undersøge bevismaterialet. Konklusionen er entydig i hans artikel:

  • You Should Never Force Quit Apps on iOS – Aldrig gennemtvivng lukning af apps i iOS (iPhones styresystem).

Steve Jobs: ingen grund til at lukke apps ned

John Gruber går i sin research helt tilbage til den legendariske grundlægger af Apple, Steve Jobs. Tilbage i 2010 udtalte Steve Jobs sig om spørgsmålet. Han sagde her, at man ganske roligt kunne fortsætte med at multitaske, og at der overhovedet ikke var nogen grund til at lukke ned for apps, mens man gjorde det. 

Samme besked giver manden, der i dag står bag udviklingen af iPhones styresystem iOS, Craig Federighi. Han svarede i 2016 i egen høje person på et spørgsmål fra en bruger om netop dette emne. Brugerens spørgsmål lød: 

  • “Lukker du selv ofte ned for apps, når du multitasker, og er dette nødvendigt for at spare på batteriet?”

Craig Federighis svar var kort og koncist: nej og nej.

Dette er jo to Apple-folk, så de har selvfølgelig interesse i, at deres produkter fremstår så fejlfri som muligt. Men John Gruber stopper ikke her.

Knapt så geniale ekspedienter

John Gruber opfordrer indledningsvis til, at man under alle omstændigheder ikke bruger ekspedienter i Apple-butikker som orakler. En del brugere anfører nemlig, at de har fået anbefalet at lukke ned apps af iPhone-sælgere. John Gruber synes ikke selv, at man skal lade lade sig imponere af den type personale. Selv betragter han dem ikke som de store genier.

Stresstests

John Gruber henviser som argument for tesen i sin overskrift til resultatet af forskellige stresstests. Sammenlignende stresstests mellem de sidste nye modeller af Samsung Galaxy og iPhone har nemlig vist, at iPhone klarer den del af testen, der handler om at genaktivere apps fra baggrunden, bedst.

Hvor Samsung har en tendens til at lukke alle apps ned, så kommer de til gengæld lynhurtigt frem igen på iPhonen. John Gruber konkluderer på den baggrund, at apps på iPhone slet ikke har været lukket ned, men blot har forholdt sig stille og rolig i baggrunden uden at lægge beslag på energi. 

Derfor skal du ikke lukke apps ned på iPhone

For John Gruber er der to årsager til, at man helt skal afstå fra at lukke apps ned, der kører i baggrunden på en iPhone  

  1. Den høje hastighed, som apps bliver genåbnet med på en iPhone.
  2. Den meget effektive måde, som apps blive frosset ned, når de ikke bliver brugt, hvilket frigør RAM til andre formål.

“… den er så god til dette, at det at fryse en frossen app op kræver meget mindre brug af processorkraft (og dermed energi) end at genstarte en app, der er blevet lukket helt ned,” forsikrer John Gruber. “

“Ikke alene hjælper det ikke noget at lukke apps ned, det gør også skade. Batteritiden på din mobil vil nemlig lide under det, og det vil tage meget længere tid at skifte mellem apps, hvis du lukker apps helt ned i stedet for at have dem liggende klar i baggrunden.”

Den eneste undtagelse: Facebook

Der er dog en enkelt app, som John Gruber mener tærer så meget på batteriet, når den er åben i baggrunden, at den helst altid skal lukkes ned, når den ikke bliver brugt – og det er Facebook.

Der findes ifølge John Gruber flere eksempler på funktioner hos Facebook, der er blevet ved med at køre, selvom Facebook-appen ikke var i anvendelse. John Gruber referererer i sit blogindlæg til et eksempel, hvor det var et audiospor fra Facebook, der blev ved med at køre videre, selvom facebook-appen ikke var i brug. 

John Gruber opfordrer dog til ikke at lade sig afskrække af Facebooks dårlige eksempel. Et enkelt sort får bør ikke holde iPhone-brugere tilbage fra at gøre det, der ifølge ham er mest energibesparende: at lade være med at lukke ned for apps på iPhone, mens man multitasker med andre programmer. 

Kilde. faringfireball.net

Mest læste artikler