Se Netflix på tværs af Europas grænser

EU vil tvinge blandt andet Netflix og HBOtil at gøre indhold tilgængeligt for danskere, der er i udlandet.

Måske har du prøvet at sidde i udlandet og forgæves forsøgt at streame en serie fra en udbyder, som du abonnerer hos hjemme i Danmark, og er blevet mødt af frustrerende besked som “Filmen er kun tilgængelig i Danmark”.

Den slags er heldigvis snart en saga blot. Det skyldes, at EU vil pålægge streamingtjenester som Netflix og HBO at gøre indholdet tilgængelig på tværs af EU’s landegrænser.

At streaming i udlandet overhovedet er et problem, skyldes at hvert land har sit eget “bibliotek” af film og serier. EU har et erklæret mål om at gøre dette bibliotek ens for borgere i alle lande, men det er en mudret og langsigtet affære på grund af rettighedsspørgsmål.

Tag Netflix med på ferie

EU’s nye løsning består i at sikre, at danskere i udlandet kan se præcis de samme film og serier, som de kan derhjemme. De har med andre ord mulighed for at tage biblioteket med sig på rejsen. Den tekniske løsning på dette skal fx HBO og Netflix selv levere.

Tjenester, der leverer gratis indhold, som fx DR, må selv vælge, om de vil gøre deres bibilioteker tilgængelige for danskere i udlandet.

Artiklen er leveret i samarbejde med Komputer for alle.

Mest læste artikler