7 grunde til at salget af smart watches begynder at stige dramatisk

De første år for smart watches fra Apple, Samsung og andre producenter var op ad bakke. Nu er der dog noget, der tyder på, at der alligevel er en håndledsrevolution på vej. For salget er begyndt at stige dramatisk. Og hvorfor nu egentlig lige det?

Smart Watches – første generation

Da Apples første smart watch blev lanceret i 2015, var det til et publikum, der var spændt til bristepunktet. Det var dengang Apple kunne gå på vandet, og folk campede foran Apple butikkerne, når iPhones kom på markedet.

De nye smart watches blev dog ikke den store sensation. Det samme gjaldt for andre smart-ure fra producenter som Samsung, LG og andre. Salgsmæssigt levede de nye smart watches ganske enkelt ikke op til forventningerne.

I dag er det stadig en begivenhed, når man løber ind i en ven eller bekendt, der går rundt med et smart watch på armen. Men snart er det ikke længere tilfældet. 

Håndledsrevolution på vej

I dag tyder alt nemlig på, at smart watches har fået deres anden luft, og at der er en håndledsrevolution på vej. Salget er i hvert fald opadgående på verdensplan. Sådan er salget forløbet siden 2014 (antal enheder i millioner):

 • 2014: 5 millioner
 • 2015: 19 millioner
 • 2016: 38 millioner
 • 2017: 75 millioner
 • 2018: 141 millioner (estimeret antal)

(Kilde: statista.com)

Det er flere producenter, der står bag opvinden i tallene. Salget af Apple Watches er steget med 49,7 procent. Den nordiske salgdirektør for Samsung, Claus Holm, fortæller ligeledes i et interview til Ekstra Bladet, at salget af Samsungs smart watches er steget med 75 procent i løbet af det sidste år.  

Hvorfor først nu?

Alle skal have en smartphone. Ure er samtidig et kostbart produkt, som samlere gerne vil have flere og de nyeste af. Det taler for, at smart watches burde have været en øjeblikkelig succes. Det blev de dog som bekendt ikke. Noget af årsagen handler utvivlsomt om, at smart watch-producenterne først nu har løst nogle af urenes børnesygdomme.

7 grunde til at smart watch-salget boomer

Her er nogle af de forbedringer, der præger den nye generation af smart watches: 

 1. Separat netforbindelse. Første generation af smart-urene var afhængig af internetforbindelse fra en smart phone, der således fungerede som modem for smart-uret og skulle være i nærheden. Den navlestreng er nu på de fleste modeller kappet.
 2. Hastigheden er øget. Apple Watch Series 3 siges at være blevet 70 procent hurtigere.
 3. Nye innovationer er på vej. Den kommende smart watch-model fra Samsung, Gear S4, vil ifølge rygterne være udstyret med en smart-urrem med genveje til de mest brugte apps i Samsung smart watch-serien. Dette er bare et af de mange nye features, som nærmer sig i horisonten. 
 4. Styresystemerne er blevet opgraderet. Urene har fået højere hastighed. Dette har forbedret funktionaliteten på de fleste apps. 
 5. Lagerpladsen er øget. Dette har givet plads til flere apps.
 6. Fitness tracking har siden starten på smart watches været urenes bedste salgsargument. Disse fitness-funktioner bliver hele tiden opgraderet. Samtidig er udvalget af smart watches dedikeret til fittness steget betragteligt. Det har været med til at udvide markedet og øge salget.  
 7. Voice tracking er blevet optimeret. Dette drejer sig både om stemmegenkendelsen i Apples Siri og i styresystemet Google Android Wear. Det har gjort det mere attraktivt at bruge urene, som man bogstaveligt hele tiden har ved hånden, til kommunikation. Med et smart watch på håndleddet behøver man nemlig ikke først at finde smart phonen fra og aktivere den for at kunne engagere sig i kommunikationsstrømmen.

Mest læste artikler