Det franske køkkenfirma De Dietrich har netop sendt nye kogeplader på markedet, som ifølge firmaet vil vække glæde blandt amatør-gastronomer.
Induktionskogepladen er fuldautomatisk og indeholder blandt andet en sous vide-funktion, der gør en sous vide-stav- eller maskine unødvendig. Det eneste, du behøver, er dit kød, en gryde med vand samt den medfølgende såkaldte vakuum sealer. Kogepladen sørger for resten.
Kogepladen er er udstyret med seks programmer – herunder stegetermometer og fem forudindstillede programmer.
Kogepladens 6 programmer:
-
Ekspertmode
Programmet er målrettet retter, hvor der kræves særlig præcision i forhold til temperatur – for eksempel en bearnaise-sauce. Ved ekspertmode placeres stegetermometret i kogegrejet, og den ønskede temperatur indstilles i 1-grads intervaller mellem +40 °C – +180 °C. -
Smeltefunktion
Kogepladen sørger for en langsom og kontrolleret smeltning af indholdet. Temperaturen kan her indstilles manuelt mellem +40 °C – +70 °C. -
Sous vide-funktion
Kødet vakuumpakkes i den medfølgende vakuum sealer, hvorefter det placeres i gryden, og kogepladen sørger for resten.
Holde varm-funktion
Temperaturen kan indstilles mellem +65 °C – +80 °C.
Langtidstilberedning
Tilbered for eksempel en oksesteg på denne funktion.
Opkogningsautomatisk
Sørger for en lynhurtig opkogning.