Lyset og varmen tænder automatisk før du kommer hjem

Lad dit hjem tage imod dig med lys og varme, uden at du behøver at løfte en finger. Geo-fencing registrerer, når du kommer hjem, så lys og varme automatisk tændes – og som om det ikke var nok, kan du spare mange penge på varmeregningen! 

Hvad er geo-fencing?

Kort fortalt er geo-fencing en teknologi, der gør det muligt automatisk at tænde eller slukke for eksempelvis lyset, varmen eller din kaffemaskine, så snart din mobiltelefon er indenfor en vis rækkevidde. På den måske kan du sikre dig et lunt hjem eller en friskbrygget kop kaffe lige når du kommer ind af døren.

Geo-fencing kan styre dit lys

Et eksempel på hvordan geo-fencing kan udnyttes i hjemmet er trådløst lys, der kan registrere, når du ankommer eller forlader dit hjem igennem en app på din smartphone. I denne sammenhæng har Phillips lanceret en række hue-produkter, der er trådløst lys, som du blandt andet kan forbinde med Amazon Echo, Apple HomeKit, Google Home og andre hjemmesystemer.

Ved at hente Phillips hue-app og oprette en Phillips hue-konto kan du opsætte et geo-fence, der registrerer, når du kommer hjem og tænder lyset, så snart du ankommer på matriklen.

Du kan læse mere om, hvordan du opsætter geo-fence med Phillips hue her.

Geo-fencing kan regulere varmen i dit hjem

Et andet eksempel på hvordan geo-fencing kan udnyttes i hjemmet er ved regulering af elektroniske varmetermostater. Du kan nemlig spare penge på varmeregningen ved at indstille dit varmesystem, så temperaturen falder, når du ikke er hjemme.

For eksempel har Danfoss lanceret en Living Connect-pakke med Wi-Fi, 3 termostater og link styring, så du kan indstille temperaturen i huset til at falde, når du ikke er hjemme.

Du kan læse mere om fordele ved elektroniske termostater her.

Udfordringer ved geo-fencing

Selvom geo-fencing er en genial teknologi, er der samtidig nogle udfordringer, der er vigtige at nævne i forbindelse med systemet. For eksempel vil familier opleve udfordringer ved at bruge systemet, da geo-fencing bruger lokationen på én forbundet Smartphone via GPS, og registrerer derfor kun når Smartphonen ankommer, eller forlader det pågældende område ­– og ikke hvornår resten af familien kommer hjem. Overordnet set virker geo-fencing derfor bedst for én bruger og ikke på familiebasis. 

Mest læste artikler