Google vil skabe det hjælpsomme hjem

Står det til Google skal vi blive bedre til at lade telefonen blive i lommen og i stedet tale til vores hjem - og til hinanden. idenyt har testet Google Nest Hub.

Jeg havde forsvoret, at jeg nogensinde skulle stå og føre samtale med en såkaldt virtuel assistent. Min generelle gadget-begejstring til trods, har det altid virket som en gimmick end noget egentlig brugbart.

I hvert fald lige indtil jeg fik installeret den lille, smarte Google Nest Hub i mit hjem.

Den 1.000 kroner dyre gadget kombinerer Googles stemmestyrede assistent, med en fiks lille skærm, der hæver brugbarheden til nye højder.

Hjælp til at samle dine gadgets

Nu handler det ikke længere kun om, at få et hurtigt svar på et spørgsmål eller om at slynge en kommando afsted. Du kan praktisk talt styre masser af funktioner rundt om i hjemmet, som du ellers skulle have hænderne – og måske endda telefonen op af lommen for at udføre.

I mit eget hjem, bliver den i hvert fald flittigt brugt til at sætte musik på anlægget eller tænde for fjernsynet. Og så giver den mig, hver morgen vejrudsigten og de seneste nyheder, bare jeg siger godmorgen til den.

Og det er faktisk en del af grundtanken bag den fikse lille gadget, at vi skal væk fra, at lade os distrahere af vores telefoner, når vi er hjemme, men trygt kan lade smartphonen ligge i lommen.

På den måde bygger Google Nest Hub bro fra det smarte hjem til det hjælpsomme hjem.

Her skal der ikke blot være fokus på gadgettens mange funktionaliteter, men også på, hvordan dine gadgets kan arbejde sammen om at gøre livet lettere for dig.

Og Nest Hub’en er netop tænkt som enheden der kan gøre mange af dine øvrige gadgets mere brugbare – eksempelvis ved at tænde og slukke for lyset, hvis du har smarte pærer, skrue op og ned for varmen, hvis du har inteligente termostater eller samle alle informationerne fra dit sikkerhedsudstyr.

Firmaet Nest Labs, som Google købte i 2014, laver blandt andet smarte røgalarmer, sikkerhedskameraer og dørklokker med indbyggede kameraer og det er – som det kan læses ud af navnet – blandet andet disse produkter, der kan parres med en Google Nest Hub, men alle andre produkter der er Google Home kompatible, kan også bruges.

Kan stå for sig selv

Og så Google Nest Hub’en sådan set også sagtens stå for sig selv. Eksempelvis kan den med fordel placeres i køkkenet, fordi den på overbevisende vis, kan finde opskrifter og læse dem op for dig, samtidig med, at du kan læse med på skærmen.

 Google Nest Hub kan med fordel placeres i køkkenet, fordi den på overbevisende vis, kan finde opskrifter og læse dem op for dig

Med stemmen beder du så assisstenten om at gå til næste trin uden at du behøver at berøre skærmen. Med en hurtig kommando kan du også sætte op til fire timere i gang – og så kan du afspille en film, du kan kigge på, mens du skræller kartofler.

Alt i alt er der bare tale om et godt produkt, der glider umærkeligt ind i dit hjem og pludselig bliver en del af dine rutiner, der gør din hverdag lidt lettere.

Mest læste artikler