Hvad sker der med din Facebook-konto, når du dør?

Vi deler utallige informationer, billeder og alt muligt andet om os selv på Facebook. Men hvad sker der egentligt med det, når du dør? En eftermælekontakt kan hjælpe med din digitale Facebook-arv.

Hvis du mister et familiemedlem, som er en aktiv Facebook-bruger, får vedkommendes profil lov til at stå uberørt, hvis der ikke på forhånd er udarbejdet et Facebook-testamente i form af en eftermælekontakt.

Når en Facebook-bruger går bort, kan man enten slette personens profil (hvis du har brugeroplysningerne) eller konvertere den til en mindeside. Og i det øjeblik siden er en mindeside, bliver kontoen lukket, og du kan ikke længere ændre billeder, tekster eller andet på siden.

Med mindre den afdøde på forhånd har valgt en eftermælekontakt.

Sådan vælger du eftermælekontakt på Facebook:

  1. Klik på pilen i øverste højre hjørne og vælg Indstillinger i menuen. 
  2. Vælg nu menupunkt Generelt.
  3. Under Indstillinger for mindesmærke kan du klikke på Rediger for at tilføje en ven som Eftermælekontakt. Det hele står ret godt beskrevet her.
  4. Hvis du hellere vil, at din profil bliver slettet i tilfælde af dødsfald, kan du her også Anmode om, at din konto slettes, når du går bort.
  5. Du vil modtage en årlig påmindelse om, hvem der er din eftermælekontakt. Du kan altid vælge en anden eftermælekontakt.

Mest læste artikler