Ny tendens: Denne hvide, flade ting afgør, om du kan sælge dit hjem

Placering, grundareal og antal værelser er ikke længere det eneste, der er afgørende for et succesfuldt hussalg.

til salg skilt foran hus

Boligkøberne spejder ikke længere kun efter god beliggenhed og plads til børn, når de kigger efter nyt hus. Nu kigger de også efter store, hvide vægge. Det skriver Home i en pressemeddelelse.

Årsagen er, at danskerne vil have plads til deres væghængte tv-skærme, som i disse år bliver større og større. Nu svarer 31,7 % af danskerne således, at deres favoritstørrelse på tv’et er 50-55 tommer – eller op mod 124 centimeter bredt – ifølge en undersøgelse blandt 1.000 voksne danskere foretaget af Bilendi for Samsung.

Typisk en mande-ting

Det mærker man også blandt ejendomsmæglerne hos Home, der hvert år kommer på besøg i tusindvis af hjem. De oplever, at det oftest er manden i husstanden, der vil have plads til en stor skærm.

– På en fremvisning for nylig fortalte en kvinde sin mand, hvor hun havde forestillet sig, at juletræet skulle stå i stuen, hvortil manden svarede – meget hurtigt – hvor han havde forstillet sig, at 85 tommer tv’et skulle hænge. Det viser meget godt, hvilken vej udviklingen går i takt med, at de store skærme bliver billigere og billigere, lyder det fra Henrik Hauthorn Jensen, der er boligmarkedsanalytiker i Home.

Tv’et skal hænge på væggen

Boligkøberne er meget opmærksomme på en god placering af tv-skærmen, oplever Homes ejendomsmæglere.

– De ser efter, om stuen er indrettet, så der er plads til sofaarrangementet placeret godt for der, hvor fjernsynet kan være, siger Homes analytiker og fortæller videre, at typisk har man en to-tre fladskærme i husstanden; en i stuen, en ekstra lidt mindre i enten køkkenet eller soveværelset og nogle begge dele.

– Hvis det er en børnefamilie, så har nogle af børnene måske også et tv på børneværelset, men mange børn klarer sig med en tablet eller bærbar pc, de streamer på.

Mest læste artikler