Her er maskinen, der selv folder vasketøjet

Ja, du læste rigtigt! I fremtiden vil det være slut med at bruge time efter time på at lægge dit tøj sammen. Den revolutionerende Laundroid er nemlig en maskine, der lægger dit tøj sammen helt af sig selv.

Japansk teknologi har gjort det igen

Er du træt af at folde dit vasketøj? Her er maskinen du har ventet på. Den revolutionerende husholdningsmaskine Laundroid er nemlig skabt til at lægge dit tøj sammen, så du ikke behøver at løfte en finger. Vaskemaskinen er opfundet i Japan af selskabet Seven Dreamers og har nu været 10 år undervejs.

Spar et år af dit liv

Ifølge Seven Dreamers, bruger et menneske i gennemsnit 9.000 timer af sit liv på at folde tøj, hvilket svarer til lidt over et år. Hvis dette er rigtigt kan du altså spare et helt år af dit liv, ved at anskaffe dig en Laundroid. 

Billedgenkendelsesteknologi

Men hvordan fungerer Laundroid egentlig? Maskinen bruger en form for billedegenkendelse til at finde ud af, hvilket tøj den har fat i. Herefter tager det maskinen mellem 3-10 minutter at folde ét stykke tøj. Du sparer derfor ikke som sådan tid på at lægge tøj sammen, men du kan lave noget andet imens maskinen klarer det for dig.

En maskine til fremtidshjemmet

Den revolutionerende Laundroid er først og fremmest tiltænkt at gøre arbejdet nemmere for hoteller, hospitaler og plejehjem, men på sigt kan vi forvente, at maskinen bliver integreret i ét samlet system i hjemmet.

Laundroid er sat til at komme på markedet for privat brug i 2020, men prisen vil formegentlig først gøre maskinen til at betale en del år frem.

Plads til forbedring

I nedenstående video ses Seven Dreamers præsentation af Laundroid på CES-messen, der er en af de største årlige teknologimesser i verden.

Testmodellen var her på størrelse med (et stort) køleskab, hvilket forventes at være ændret til det mindre, når Laundroid engang lanceres til privat brug. 

Mest læste artikler