Genialt: Denne app sikrer at ambulancen kommer hurtigere frem

Når uheldet er ude, er det ikke sikkert, at du ved præcis, hvor du befinder dig. Men med denne app, sikrer du, at ambulancen hurtigt kan finde dig.

Hvis du ser en bil, der er kørt galt på markvejen, eller en mand der er væltet på sin cykel i skoven, vil du normalt ringe 1-1-2 på mobilen for at få hjælp. 

Men når alarmcentralen spørger dig, hvor uheldet eller ulykken er sket, kan det være svært at oplyse den præcise adresse – og det gør det svært for ambulancen eller brandvæsnet at finde vej. 

Slip af med husmåren og dens mange dårlige vaner

112-appen ved, hvor du er

Men det laver denne smart app om på. Hvis du ringer alarmcentralen op fra den nye 112-app, der blandt andet er udviklet af Hovedstadens Beredskab, kan appen nemlig selv fortælle alarmcentralen, hvor du er, allerede når du ringer op. 

112-appen kan både hjælpe politi, ambulancer og brandvæsen til at finde dig hurtigere, når du har brug for hjælp. Derfor anbefaler beredskaberne rundtom i landet, at du henter 112-appen nu, og bruger den, hvis du har akut brug for hjælp.  

Sporing af telefon

Hvis alarmcentralen selv skal spore din telefon, skal de beregne afstanden til de nærmeste sendemaster i området. Den metode kan kun indkredse et stort område, som du kan befinde dig inden for –  men hvis du bruger 112-appen til at ringe efter hjælp, så får alarmcentralen din placering inden for få meters nøjagtighed. 

Undgå at mus og rotter kommer ind i din bolig

Mange kilometer væk fra ulykkesstedet

Du kan ikke regne med, at folk på alarmcentralen kender det område, du befinder dig i som deres egen bukselomme. I dag bliver opkaldende til alarmcentralen nemlig besvaret af medarbejdere på tre forskellige centre: Et i København, et i Slagelse og et i Aarhus.

Det betyder, at dit opkald nemt kan besvares af en medarbejder, der sidder mange kilometer væk fra ulykkesstedet og måske ikke kender lokalområdet – og ikke ved, hvilket hus der har røde teglsten, eller hvor det store træ på marken står. 

Sådan får du fat på appen

Appen er beregnet til at bruges på smartphones. Søg efter ‘112 app’ der, hvor du downloader apps. Læs mere om 112-appen, og hvordan den sikrer, at ambulancen kommer hurtigere frem her. 

Kilde: Samvirke, Hovedstadens Beredskab

Mest læste artikler