Smart emhætte har fået genial funktion: Nu kan du (næsten) lave mad med stemmen

Du kan allerede nu styre både lyset og højtaleren derhjemme med stemmen. Nu har en ny stemmestyret enhed set dagens lys.

Emhætte

Hvis du er typen, som ofte ender med hænderne nede i pizzadejen eller frikadellefarsen, så er der godt nyt til at undgå fedtede fingre på apparaterne hjemme i køkkenet. En stemmestyret smart emhætte gør livet lidt lettere, når du svinger grydeskeen derhjemme ifølge en pressemeddelelse.

Stemmestyring kender du måske allerede, når du vil høre musik eller tænde for lyset hjemme i stuen. Nu rykker stemmestyringen også ind i køkkenet, hvor emhætten kan aktiveres uden at afbryde madlavningen. Det er den danske virksomhed Thermex, som står bag teknologien, som virker med den kendte Google-assistant. På den måde kan du styre både sugestyrke, lysstyrke samt tænd og sluk blot med stemmen. 

Tænd lyset med stemmen

De nye emhætter fås med lys i flere forskellige farver og kan dermed skabe stemning i køkken/alrummet, når de ikke er i brug. Denne funktion er også stemmestyret, så selvom du har hænderne fulde af indkøbsvarer, så behøver du ikke famle efter stikkontakten. Også arbejdslyset over kogepladerne kan justeres i styrke og farveskala.

Emhætten er udviklet i Hjørring, hvor virksomheden har måttet væbne sig med tålmodighed.

– Processen har varet godt i 3 år, hvor især arbejdet med at få de nødvendige godkendelser fra Apple har krævet stor tålmodighed, fortæller Morten Sørensen, som er ingeniør ved Thermex.

Mest læste artikler