Smarte julegaveideer til manden der tror at han har alt

Det er ikke altid lige nemt at finde julegaver til manden, der tror, at han har alt. Derfor giver vi dig her en guide til årets smarteste gaver, som han ikke ved, at han mangler.  

Mænd kan være svære at købe julegaver til, men der er faktisk rigtig mange fantastiske gaver derude, hvis du ved, hvad du skal kigge efter.

Der findes nemlig enormt mange praktiske gadgets og elektroniske dimser, der er perfekte gaver til manden, der tror, at han har alt.

Find inspiration til årets smarteste julegaver her:

1. Friske krydderurter i køkkenet – hele året

Foto: Clickandgrow.com

Smart gardens er et ret nyt koncept, hvor du året rundt kan dyrke krydderurter, grøntsager og bær i en lille selvstyret have i dit køkken. Den smarte køkkenhave passer sig selv med kunstig lys til planterne. Det eneste du skal gøre, er at fylde vand på en sjælden gang imellem, så doserer den det selv. 

Med den smarte køkkenhave kan du nyde friskt grønt uden for sæson – og hvem vil ikke gerne blære sig med at servere friske hjemmedyrkede jordbær i december? 

Smarte køkkenhaver kan fås fra brands som Plantui og Click & Grow

Dyrk din egen basilikum i haven og i krukker

2. Smarte termostater

Foto: Tado.com

Med en smart termostat behøver du ikke engang selv at styre varmen fra din telefon, for den kan faktisk styre sig selv. Baseret på familiens telefoner kan de smarte termostaterne skrue op og ned, alt efter hvor folk befinder sig. Det betyder at termostaterne selv skruer ned, når sidste mand forlader huset og stille og roligt skruer op, når første mand er på vej hjem. 

På den måde sikrer I at varmen altid er perfekt, og at der ikke varmes for hurtigt op eller slukkes helt for termostaterne. Nogle termostater kan endda lære hvilke rum i huset I ikke bruger, så de altid kan holde temperaturene lave. 

Med en smart termostat kan I spare på varmeregningen, da det er slut med at fyre for fuglene. 1 grad besparelse på varmen giver cirka 5-7% besparelse på varmeregningen. 

Smarte termostater kan fås fra brands som Tado, Netatmo og Danfoss.

3. Få bedre indeklima og bedre velvære

Foto: Foobot.com

Indeklima er overraskende vigtigt for vores helbred og velvære, og stadig meget overset herhjemme. Og det er nemt at gøre noget ved, hvis man er opmærksom på det.

Indeklima er nemlig et af de helt store emner inden for smarthome lige nu. Der findes rigtig mange produkter, der kan måle alt fra luftfugtighed til radon eller styre og påvirke luften i et rum. 

De fleste måleprodukter til indeklima er ikke ret dyre, og de er nemme at sætte op. De sender data til din telefon og advarer, hvis noget ikke er optimalt.

Indeklima produkter kan fås fra brands som Foobot, Netatmo, Dyson og danske Anyware

4. Gør det nemt at finde ting

Foto: Findorbit.com

I en travl tidsalder, hvor vi ofte er distræte og lettere glemsomme, findes der heldigvis mange muligheder for at gøre livet lidt lettere. I dag kan du få gadgets, der kan spore alt fra kæledyr til punge og mobiltelefoner. Du kan også få nøgler, tasker, punge og telefoner til at bippe, når du ikke kan finde dem – så nu er det slut med at lede hele huset igennem tidligt mandag morgen. 

Du kan også få smarte labels, hvor du med telefonen kan scanne dine skabe, skuffer og kasser for indhold – inden du åbner dem. 

Brands som Orbit, Bluelounge, Tile og Tractive laver alle produkter, der kan spore eller finde ting.

Radiatorerne kører optimalt og billigst, hvis du indregulerer dem

Henrik German Qvottrup er idenyts egen smarthome og gadgetnørd. Han har også sin egen blog, hvor du kan se endnu flere smarte gaveideer.

Mest læste artikler