DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

idényt SmartHome: Læserprisen 2017/18 – Her er vinderne

I har stemt, og vinderprodukterne i de 16 SmartHome-kategorier er fundet. Se viderne her og stem på det produkt du synes er smartest og vær med i konkurrencen om præmier for 30.000 kroner.

Vinderprodukterne af idényt’s Læserprisen 2017/18

Vinderprodukterne af idényt’s Læserprisen 2017/18 er fundet! Fra den 20. november til den 26. januar har I stemt på jeres favoritprodukter til hjemmet i 16 SmartHome-kategorier.

Kategorierne blev fastsat og udvalgt af dommerpanelet bestående af David Guldager, der er Danmarks førende ekspert på det digitale område med flere års formidlingserfaring på tv, på nettet og som foredragsholder, Henning Rasmussen, der i 10 år har arbejdet som journalist på magasinet Komputer for alle, hvor han blandt andet tester det nyeste it-udstyr, og Lea Schick, der er ansat som adjunkt på IT Universitetet i København, hvor hun forsker i smarte produkter og deres sociale, miljømæssige og økonomiske aspekter.

Stem og vind præmier for mere end 30.000 kroner

Men hvilket produkt er det smarteste? Du kan nu stemme på dit favoritprodukt ud af de 16 vindere og være med i konkurrencen om præmier for 30.000 kr. fra flere af de vindende brands!

Ved at stemme, deltager du automatisk i lodtrækningen om en overdådig SmartHome pakke med produkter til en samlet værdi af 15.000 kroner eller en De Dietrich – Multifunktionel plus ovn med pyrolyse til en værdi 15.999 kroner. Ovnen vandt Læserprisen som årets bedste SmartHome køkken-produkt. 

Vi trækker 2 heldige vindere. Deltag i konkurrencen her.

Afstemningen slutter 31. marts 2018 kl. 9.00. Præmierne i konkurrencen er sponsoreret af de forskellige producenter nomineret til og vinder af Idényt – SmartHome – Læserprisen  2017/18

Her er vinderprodukterne i de 16 SmartHome-kategorier

De 3 dommere nominerede de produkter, som de fandt smartest i 16 kategorier, men det er jer, læserne, der endeligt har afgjort hvilke produkter, der har vundet.

Her kan du nemt få et overblik over vinderprodukterne i de 16 SmartHome-kategorier. Ved at klikke på et af de 16 links, bliver du ført direkte til det vinderprodukt, du vil vide mere om. Du er naturligvis også velkommen til bare at scrolle videre på siden.

 1. Robotstøvsugere
 2. Robotplæneklipper
 3. Rengøring
 4. Sikkerhed
 5. Køkken
 6. Udendørssystemer
 7. Sundhed
 8. Lyspærer
 9. Drikkevarer
 10. Hjemmemåling
 11. Til børneværelset
 12. Netværkssystemer
 13. Ventilation & opvarmning
 14. Hjemmeunderholdning
 15. Belysning
 16. Gadget

Vinderne af 10 x 1 stk. overdådige præmiepakker

Vi har desuden trukket lod blandt besvarelserne og fundet vinderene af 10 x 1 stk. overdådige præmiepakker fyldt med et udvalg af produkter fra de nominerede brands til en værdi af op til 5.000 kr. 

De heldige vindere er: Morten Møller, Ester Hansen, Lene Spichiger, Ellen Møller, Jens L. Kondrup, Anita Therkelsen, Kim Rasmussen, Lars Larson, Tommy Boss og Jesper Brandt.

Vinderne har fået direkte besked per mail. Stort tillykke!

1. Bedste SmartHome – Robotstøvsugere

Robotstøvsugeren var et af de første og mest oplagte grundelementer i det smarte hjem. Mens du er på arbejde, gør robotstøvsugeren rent for dig.

Og vinderen er…

Her kan du se, hvilke robotstøvsugere læserne kunne stemme på.

Vinderen er: Roomba 980

Dommerne sagde

Roomba-støvsugeren kan klare en bolig på 186 m2, og kan uden problemer klare forhindringer takket være de indbyggede kameraer. Styres med en app.

Produkt information

 • Skaber visuelle mærkepunkter på sit kort, så roomba ved, hvor den er, og hvor den allerede har været.
 • Støvsuger kontinuerligt i op til to timer
 • Styrring via iRobot HOME App

 Pris: 8.499 kr. Læs mere om Roomba 980 klik her.

2. Bedste SmartHome – Robotplæneklipper

Robotter, der automatisk kan trimme din græsplæne, er en af de mest gængse automatiserings maskiner i hjemmet.

Og vinderen er…

Her kan du se, hvilke robotplæneklippere læserne kunne stemme på.

Vinderen er: Husqvarna Automower 430X

Dommerne sagde

God til udfordrende og ujævnt terræn, fordi den kan klare høje stigninger. Er også velegnet til større haver.

Produkt information

 • GPS navigation, fjernbetjening via app, automatisk passagehåndtering
 • Vejrtimer, forlygter, ultralydløst drivsystem, elektrisk højde justering af klippe højden
 • Guide kabler, spiral klip, spot klip, tastatur i display, klarer stigninger op til 45 procent, klippeområde 3200 m2.

Pris: 21.995 kr. Læs mere om Husqvarna Automower 430X klik her. 

3. Bedste SmartHome – Rengøring

Produkter, der assisterer dig med de mest grundlæggende rengøringsopgaver i hjemmet.

Og vinderen er…

Her kan du se, hvilke produkter inden for rengøring læserne kunne stemme på.

Vinderen er: Kobold VT300

Dommerne sagde

Kombineret støvsuger og gulvvasker, der dog ikke er automatisk. Indbygget automatisk gulvsensor, som tilpasser mundstykkets udformning og sugestyrke.

Produkt information

 • Motoriseret mundstykke med op til 280 watt sugestyrke, med indbygget intelligent gulvsensor som automatisk tilpasser mundstykkets udformning og sugestyrke, hvilket sikrer en imponerende høj rengøringsstandard uanset gulvtype.
 • VT300 modellen anbefales til allergikere, takket være den tüv nord certificerede 3 i 1 premium filterpose som blandt andet består af et integreret hepa filter, som sikrer den renest mulige udblæsningsluft.
 • Bruger kun op til 750 watt strøm (energiklasse a+)
 • Supplerende moduler, verdens første mundstykke til kombineret gulvvask og støvsugning i en og samme arbejdsgang. TüV Nord certificerede og allergi-venlige rensemidler til rensning af tæpper og madrasser, velegnet til allergikere.

Pris: 9.995 kr. Se en præsentationsvideo af Kobold VT300 her og læs mere om produktet her.

4. Bedste SmartHome – Sikkerhed

Der findes en masse nye teknologier, som både overvåger dit hjem og alarmerer dig ved indbrud. 

Og vinderen er…

Her kan du se, hvilke produkter inden for sikkerhed læserne kunne stemme på.

Vinderen er: Welcome – Netatmo 

Dommerne sagde

Et indendørs overvågningskamera, der har ansigtsgenkendelse. Giver besked på din telefon om hvem der er kommet hjem og alarmerer dig, hvis en ikke-genkendelig person træder ind ad døren.

Produkt information

Indendørs sikkerhedskamera med ansigtsgenkendelse. I stedet for de sædvanlige bevægelsesalarmer, som kræver, at du spilder tid på at se optagelserne, sender velkommen en øjeblikkelig advarsel, hvis en ubudne gæst er blevet registreret i dit hjem, komplet med et billede af deres ansigt og en videooptagelse.

Pris: 1.599 kr. Læs mere om Welcome – Netatmo klik her.

5. Bedste SmartHome – Køkken

De smarte maskiner har for længst gjort deres indtog i det moderne køkken. Her finder du maskiner, der automatiserer madlavningen.

Og vinderen er…

Her kan du se, hvilke produkter i køkkenet læserne kunne stemme på.

Vinderen er: De Dietrich – Multifunktionel plus ovn med pyrolyse

Dommerne sagde

En ovn, der har pyrolyse, så den kan rense sig selv. Den har indbyggede opskrifter, så madlavningen bliver nemmere. Ovnen har også et display, hvor man kan indstille specielle funktioner.

Produkt information

Udstyret med alle de mest avancerede funktioner og eksklusive madlavningstilstande giver denne unikke og elegante ovn brugere mulighed for at udnytte den rigdom af kulinarisk excellence, der er synonymt med De Dietrich-navnet.

Opdag de 90 forudindstillede opskrifter i menuerne: Chef mode, culinary guide, low temperature og french patisserie. Connaisseur screen programmer: TFT farve 6. Derudover har ovnen:

 • Variable grill-funktionen med 4 styrkeindstillinger
 • Dør med 4 glasplader, tre af dem aftagelige
 • Automatisk rengøring pyro-control
 • 3 pyrolyseformer inklusive pyro express 59 min.
 • 6 hylde niveauer
 • Basting racks, 2 racks, 1 drypbakke, 1 bageplade
 • Indbyggede dimensioner: H 585mm x W 560mm x D 555mm

 Pris: 15.999 kr. Læs mere om De Dietricht

6. Bedste SmartHome – Udendørssystemer

Komplette systemer til at overvåge, styre og udføre udendørs arbejde og opgaver. Rummer ofte flere produkter i samme pakke.

Og vinderen er…

Her kan du se, hvilke udendørssystemer læserne kunne stemme på.

Vinderen er: Gardena – Smart System Sæt

Dommerne sagde

Gardena er smart, fordi dette system kombinerer havearbejdet ved automatisk at slå græs, vande plænen og overvåge jordens fugtighed.

Produkt information

Med den gratis Gardena-SmartApp til iOS, Android og Internettet er det at holde kontakt med haven lige ved hånden. Det har aldrig været mere bekvemt at slå græsset og vande haven. Appen har en intuitiv brugergrænseflade. Det er således blevet en barneleg at slå græsset, og vandingen sker, når planterne har brug for det. Begge opgaver kan koordineres eller fjernstyres, når du vil.

Smart Gatewayen kan placeres et diskret sted i hjemmet og anvender routeren til at oprette forbindelse til internettet. Den er hjertet i smart systemet og sørger for den trådløse kommunikation mellem alle gardena smart system-enheder, der bruges i haven.

Smart sensoren sender vigtige oplysninger angående faktorer såsom jordens fugtighed, lysintensiteten og den omgivende temperatur direkte til appen. Disse tal udgør grundlaget for en behovsorienteret tilgang til vandingen, så der bruges så lidt vand som muligt.

Smart robotplæneklipperne Sileno og Sileno+ leverer førsteklasses klipperesultater og kan selv med lethed håndtere komplekse plæner på op til 1.600 m² med stigninger på op til 35 %. Klippetidspunkterne kan programmeres via Smart Appen og koordineres med vandingstidspunkterne for smart vandreguleringssystemet.

Ved at bruge Smart vandregulerings-systemet kan vandingstidspunkterne nemt programmeres direkte på din smartphone og koordineres med klippetidspunkterne i smart sileno efter behov. Dette system er perfekt som automatisk vandingsløsning til vanding på altaner, terrasser, blomsterhaver og køkkenhaver ved hjælp af micro-drip-systemet – eller til vanding af græsplæner med et sprinklersystem. 

Pris: 19.199,95 kr. Læs mere om Gardena – Smart System Sæt klik her.

7. Bedste SmartHome – Sundhed

Teknologier, som gør det muligt at måle krop og bevægelse. Hjælper dig med at leve sundere og bedre.

Og vinderen er…

Her kan du se, hvilke produkter inden for kategorien Sundhed læserne kunne stemme på.

Vinderen er: Tanita RD 953 Kropsanalysevægt

Dommerne sagde

En vægt, der også kan analysere kroppens fedtindhold, muskelmasse, knoglemasse, bmi, m.m. Viser resultater på app. 4 forskellige brugerprofiler til 4 familiemedlemmer.

Produkt information

Medicinsk nøjagtig dual frekvens bia teknologi, som sender høj- og lavfrekvensbølger ud i kroppen, for at kunne beregne dine kropsværdier endnu mere præcist.

10 forskellige målinger af kropsværdier, herunder:

 • Kropsvægt
 • BMI
 • Kropsfedt i %
 • Kropsvand i %
 • Muskelmasse i kg
 • Fysisk vurdering
 • Knoglemasse i kg
 • Visceralt fedt vurdering
 • BMR (hvilestofskifte)
 • Din fysiske alder

Integreret bluetooth 4.0, der sikrer øjeblikkelig overførsel af data til din smartphone og appen my tanita app.  Gratis app (my tanita app), så du let kan få et overblik over dine målinger og se dine fremskridt.

Letlæselige tal som er farvekodede efter, hvor sunde kropsværdierne er. Brugergenkendelse; vægten genkender dig når du opretter forbindelse til den fra appen. 4 hukommelsespladser – hver bruger har deres eget farvedisplay. Høj vægt præcision – 50 g interval. Moderne, ultra tyndt design i glas.

Pris: 2.499 kr. Læs mere om Tanita RD 953 Kropsanalysevægt klik her. 

8. Bedste SmartHome – Lyspærer

Lyspærer til almindelig lampefatninger, der kommunikerer med en hub eller direkte med din smartphone og kan fjernstyres. 

Og vinderen er…

Her kan du se, hvilke lyspærer læserne kunne stemme på.

Vinderen er: Philips – Hue Color E27 Starterkit

Dommerne sagde

Led-pære, der kan skifte farve og styres gennem en app. Philips var de første på markedet med smarte pærer, og har dermed stor erfaring, et bredt sortiment og et stort community af folk, der bruger pærerne. 

Produkt information

Skift mellem 16. Mio. Forskellige farver, plus alle hvide nuancer, samt reguler lysstyrken via apps. Med den farvede pære har du mulighed for at skifte fra alm. Hygge til fest, bare ved et enkelt tryk.

Pakken indeholder en bro, en ethernet-netværkskabel, en strømadapter og tre lyspærer.

Pris: 1.490 kr. Læs mere om Philips – Hue Color E27 Starterkit klik her. 

9. Bedste SmartHome – Drikkevarer

Smarte apparater, der hjælper dig med at tilberede drikkevarer – både varme og kolde.

Og vinderen er…

Her kan du se, hvilke produkter i kategorien Drikkevarer læserne kunne stemme på.

Vinderen er: Delonghi – Primadona Elite Experince 

Dommerne sagde

Semi-automatisk kaffemaskinemed 6 brugerprofiler til hele familien. Kan styres gennem en app og har automatisk rengøring.

Produkt information

 • 4,3” TFT farvedisplay med touchscreen-teknologi.
 • Maskinen er tilsluttet den innovative Smart Coffee App. Med den kan du personliggøre og oprette nye drikkevarer samtidig med at du får ubegrænset rådgivning.
 • Multibeverage-funktion der gør det muligt at opdage nye semi-automatiske opskrifter (varm chokolade, kold kaffe og kold mælkeskum)
 • Varmvandsfunktion, der gør, at du kan drikke din ønskede te eller americano ved den ideelle temperatur.
 • Bred vifte af kaffe- og mælkeopskrifter, der er lette at programmere. Du kan lave op til seks brugerprofiler, så du kan få individuelt tilpassede opskrifter.
 • Termisk karaffel med dobbeltvæg, der gør, at mælken kan holde den rette temperatur længere.
 • De’longhi lattecrema system, der giver den perfekte blanding.
 • Lyst og børstet rustfrit stål, som er efterbehandlet og har ergonomiske konturer, hvilket giver et flot og dynamisk design.
 • Automatisk rengøring, der gør mælkekanden let at rengøre – på den måde kan du komme den direkte i køleskabet efter brug. Dråbebakke med et gitter, der let kan tages af og kommes i opvaskemaskinen, så det er let at holde rent. Aftagelig bryggeenhed der er let at rengøre og vedligeholde.

Pris: 16.199 kr. Læs mere om Delonghi – Primadona Elite Experince klik her. 

10. Bedste SmartHome – Hjemmemåling

Sensorer, der kan måle forskellige parametre i hjemmet og hjælper dig til at holde styr på hjemmets tilstand. 

Og vinderen er…

Her kan du se, hvilke produkter i kategorien Hjemmemåling læserne kunne stemme på.

Vinderen er: Philips – hue Motion Sensor

Dommerne sagde

Batteridreven sensor, der opfanger bevægelse og lys og tænder og slukker lyset automatisk. Nem at sætte op. Fungerer kun med Philips hue-system.

Produkt information

Philips hue Motion Sensor er en trådløs lys- og bevægelsesføler til din Philips hue belysning.

Med en hue Motion Sensor kan du lave forskellige regler for, hvad der skal ske med lyset, når der er bevægelse eller lysændring omkring sensoren.

Følgende 3 automatiseringer er pt. tilgængelige i Philips hue appen:

 1. Dagslys – tænder lyset automatisk, hvis der er for mørkt i et rum (der går en sky for solen eller det begynder at blive aften). Du bestemmer selv hvor mørkt det skal være og i hvilket tidrum funktionen skal være aktiv.
 2. Nattelys – tænder automatisk et svagt lys, eller en bestemt scene, hvis der er bevægelse om natten, inden for et tidsrum du vælger.
 3. Autosluk – slukker automatisk lyset i et rum, hvis der ikke er bevægelse inden for et antal minutter du selv vælger.

Pris: 299 kr. Læs mere om Philips – hue Motion Sensor klik her.

11. Bedste SmartHome – Til børneværelset

Produkter, der hjælper med undervisning, overvågning og underholdning til børn.

Og vinderen er…

Her kan du se, hvilke produkter til børneværelset læserne kunne stemme på.

Vinderen er: Tecflower – Andi be free trådløs bord oplader

Dommerne sagde

Opladeren lade din mobil trådløst eksempelvis på et bord, men kan også anvendes, hvis dit barn skal spille eller se film på din iPhone eller Samsung Smartpnone 

Produkt information

Andi trådløs desktop oplader passer godt på et bord eller andre møbler efter eget valg. Den tilsluttet stikkontakten med et USB-kabel og den medfølgende strømforsyning.

Den integrerede magnet giver dig mulighed for at docke smarttelefonen hvis denne er konvertible med trådløs opladning, til andis trådløse bordlader med kun en hånd. Du kan nu brug din smartphone til at streame TV eller på anvis brug din smartphone mens den oplades batteriet automatisk.

Pris: 822 kr. Se en præsentationsvideo af Tecflower – Andi be free trådløs bord oplader her og læs mere om produktet klik her.

12. Bedste SmartHome – Netværkssystemer

Systemer, der fungerer som bindeled mellem forskellige teknologier eller fordeler hjemmets netværk på flere enheder.

Og vinderen er…

Her kan du se, hvilke netværkssystemer læserne kunne stemme på.

Vinderen er: Linksys – Velop

Dommerne sagde

Med de 3 enheder fra Linksys er du sikret fuldstændig dækning – selv i det store flerplanshus.

Produkt information

Velop er et højtydende, modulært WIFI mesh-system til hele dit hjem. Det er sat op på få minutter og leverer et perfekt, ultra-hurtigt signal med fuld styrke! Med de tre enheder fra Linksys er du sikret fuldstændig dækning – selv i det store flerplanshus. 

Pris: 3.949 kr. Læs mere om Linksys – Velop her. 

13. Bedste SmartHome – Ventilation & opvarmning

Apparater, der kan skabe frisk luft, varme boligen op og hjælper dig med at fjernstyre klimaanlæg.

Og vinderen er…

Her kan du se, hvilke produkter inden for ventilation og opvarmning læserne kunne stemme på. 

Vinderen er: Dyson – Pure Hot + Cool Link

Dommerne sagde

Dyson måler og renser luften i dit hjem. Har køle og varmefunktion og er helt lydløs. Tilhørende app med målingsresultater.

Produkt information

Registrerer automatisk og fjerner indendørs forurening. I auto-tilstand overvåger Dyson-rensere konstant og reagerer på indendørs luftkvalitet, mens de rapporteres direkte til Dyson Link-Appen. Dyson Pure maskiner overvåger automatisk luftkvaliteten og justerer luftstrømmen i rummet.

Pris: 4.499 kr. Læs mere om Dyson – Pure Hot + Cool Link her.

14. Bedste SmartHome – Hjemmeunderholdning

Teknologier, der gør underholdningen i hjemmet nemmere og giver helt familien en hyggeligere oplevelse.

Og vinderen er…

Her kan du se, hvilke produkter i kategorien Hjemmeunderholdning læserne kunne stemme på.

Vinderen er: LG – OLED Smart UHD TV

Dommerne sagde

Smart TV, der bruger den nye Oled-teknologi, der giver et skarpere og bedre billede. Direkte understøttelse af Netflix.

Produkt information

LG Oled TV kan prale af den ultimativt mest elegante enkelthed ved at integrere det ultratynde oled-panel med en gennemskinnelig glasbagside. Den kvalitetsrige sound bar er integreret i foden på dit tv, hvilket gør, at lyden “blæses ud” fra forsiden. Oplev en billedkvalitet, som stiller selv de største eksperter tilfredse.

Med understøttelse af både Dolby vision og Dolby atmos er LG Oled TV det første tv af sin art. LG Oled TV understøtter premium hdr indhold med dolby vision og er desuden kompatibelt med generisk HDR10 og HLG. Dolby atmos giver hvert enkelt objekt unik lyd i 3d-rum for komplet fordybelse. Med magic remote og den unikke webOS 3.5 startbjælke kan du fordybe dig i en verden af indhold fra alle de mest populære underholdningsudbydere

Pris: 28.999 kr. Læs mere om LG – Oled Smart UHD TV klik her. 

15. Bedste SmartHome – Belysning

Anderledes belysning i hjemmet, der skaber god hyggestemning og kan styres gennem en tilhørende app.

Og vinderen er…

Her kan du se, hvilke produkter inden for belysning læserne kunne stemme på.

Vinderen er: Philips – Hue Go

Dommerne sagde

Transportabel, batteridrevet lampe. Formet som en halvkugle. Kan skifte farve og intensitet. Fungerer sammen med Philips hue System, og kan styres gennem en app, når den er koblet til systemet.

Produkt information

Bærbar bordlampe fra Philips hue familien.

Få lys når som helst med Philips hue go – den mest alsidige lampe i dit hjem med en lyseffekt på op til 300 lumen. Når Philips hue go er tilsluttet strømforsyningen, kan den sætte kulør på væggene med op til 16 millioner farver. Eller du kan vælge en hvilken som helst hvid tone – fra varm til kold, fra fuld lysstyrke til helt dæmpet – så du får den helt perfekte atmosfære i hjemmet. Afbryd lampen fra strømforsyningen, og hue Go bliver til en batteridrevet, bærbar lysdekoration, du kan tage med for at sætte stemningen.

Vælg mellem syv forskellige lyseffekter til hjemmet: Varmt hvidt lys, koldt og opfriskende dagslys og fem effekter med naturlig dynamik, der passer til dine særlige øjeblikke.

Tilslut hue Go til hue-broen og få øje på alle mulighederne for belysning. hue Go kan styres trådløst fra alle iOS-enheder via Philips hue-Appen eller enhver tredjemandsapp, der er udviklet til hue. Indstil timere, beskeder, alarmer, geofencing for diskret sikkerhed, og synkroniser dit underholdningssystem for at få den komplette hue-oplevelse.

Pris: 599 kr. Læs mere om Philips – hue Go klik her.

16. Bedste SmartHome – Gadget

Små stykker udstyr, der gør hjemmet smartere eller tilføjer ny funktionalitet. 

Og vinderen er…

Her kan du se, hvilke gadgets læserne kunne stemme på.

Vinderen er: HButler – Orbit

Dommerne sagde

Nøglering, der kan forbindes til din mobiltelefon. Hvis du har mistet din mobiltelefon eller nøgler, kan du trykke på en knap, som udløser en lyd, der hjælper dig med at finde nøgler eller mobil. Kan også spores gennem en app.

Produkt information

Fastgør det til dine nøgler og tilslut det til din telefon. Hvis du taber en af delen, kan du blot trykke på en knap, og det giver en støj, der lader dig finde den. Du kan også spore det på din telefon via appen.

Pris: 231 kr. Læs mere om HButler – Orbit klik her.

Mest læste artikler