Denne app holder øje med dit fyr og radiator

Et tysk termostat-firma har skabt et intelligent varmesystem, der kan overvåges via en app. Systemet advarer om potentielle nedbrud og giver trin-for-trin-løsninger på problemet.

Nu kan dit hjems varmesystem overvåges ved hjælp af en app. Det er det tyske termostat-firma tado°, som står bag appen, der finder eventuelle problemer automatisk og informerer om, hvordan du kan løse dem med en trin-for-trin-guide. 

Ifølge tado° bryder en boligs varmesystem i gennemsnit ned hvert andet til tredje år. Her kan det ifølge firmaet tage flere dage før en reparatør kan komme ud, og de rette reservedele kan være klar og udskiftet. I den periode må man leve med et koldt hjem. Men ved at analysere millioner af varmesystemer har tado° fundet ud af, at i 60% af tilfældene kan problemet løses af kunden selv.

Trin-for-trin-guides hjælper brugeren

Tado°s app overvåger varmesystemet døgnet rundt og holder husejeren opdateret med informationer om, hvordan systemet yder, og om hvordan det går med indeklimaet i hjemmet. Hvis appen registrerer et usædvanligt mønster – for eksempel hvis fyret skal genstartes, eller en radiator skal udluftes – får brugeren en advarsel på sin smartphone. Dernæst har brugeren mulighed for selv at fikse problemet med hjælp fra en trin-for-trin-guide, der kommer i appen.

Hvis systemet registrerer et problem med dit varmesystem, advarer appen dig.

Appen forebygger også nedbrud. Systemet kan således analysere forskellige målinger såsom vandtryk, pumpehastighed og fejlkoder. Hvis for eksempel vandtrykket er for lavt, hvilket potentielt kan medføre, at fyret går i stå, vil app’en advare brugeren et par uger i forvejen om, at en automatisk nedlukning venter forude og foreslå brugeren at påfylde nyt vand.

Mest læste artikler