Genialt: Smart fjernvarmesystem slukker selv, når du tager på ferie

Med nyt fjernvarmesystem behøver du ikke længere ærgre dig, hvis du glemmer at slukke for varmen, når du rejser på ferie.

Uponor har netop sendt et nyt, smart fjernvarmesystem på markedet. 

Firmaets fuldt elektroniske fjernvarmesystem – Combi Port E – tilpasser sig din husstands daglige rutiner. Det sikrer ifølge Uponor, at der altid er varmt vand til rådighed, når det skal bruges og uden unødigt energiforbrug. 

Combi Port E reagerer desuden på det aktuelle varmebehov og tilpasser ved hjælp af sensorer hele tiden temperaturen. Ifølge Uponor skulle det resultere i et markant reduceret energiforbrug.

Fjernvarmesystem slukker og tænder af sig selv

Derudover lærer fjernvarme-enheden også ved hjælp at selvlærende algoritmer, hvornår der IKKE er behov for varme og varmt vand – for eksempel når du er på arbejde eller sover. I de perioder går enheden i dvale og lukker simpelthen ned for forsyningen. Det skulle ifølge Uponor give en yderligere reduktion af energiforbruget.

– Algoritmen lærer også, at der ikke er normalt forbrug, hvis familien tager på ferie. Den lukker ned og går i dvale efter 48 timer. Når familien kommer hjem og åbner for den varme hane, vil der lige være en kort ventetid – og så vender systemet tilbage til det kendte mønster, forklarer Anders Møller fra Uponor i en pressemeddelelse. 

– Så den intelligente styring holder hele tiden øje med forbruget og giver beboerne den komfort, de er vant til, siger han.


Combi Port E slukker og tænder selv for varmen.

Fjernvarmesystem passer ind i et “smarthome”

Combi Port E styres via en app. Med en smartphone i hånden kan man altså hurtigt få et overblik over enhedens indstillinger og ændre dem direkte på skærmen. Det klares i øvrigt uden brug af internettet på grund af enhedens indbyggede hotspot.

– Samtidig kan varmemåleren monteres ind i, og som en ekstra fordel er der gjort plads til, at man også kan få lækageovervågning med den tryghed, det giver, siger Anders Møller.

Mest læste artikler