Smart termostat til radiator: Spar penge og styr varmen på mobilen

Smart termostater har mange fordele. Med dem kan du sikre dig et bedre indeklima, skrue automatisk ned om natten og op, før du kommer hjem fra job til gavn for både din pengepung og miljøet. Læs meget mere om smart termostater og om de væsentligste spillere på markedet her.

Du kender sikkert fornemmelse. Du sidder i bilen på vej på weekendtur og pludselig går det op for dig, at dine radiatorer varmer på fuld styrke derhjemme. Normalt ville det kræve en regning og en del ærgrelse – eller at du vender bilen og kører hjem, men ikke, hvis du har installeret smart termostater på dine radiatorer. Så kan du med et par klik på mobilen skrue ned for varmen og spare miljøet og pengepungen for en unødig regning.

Smart termostater til radiatorer har flere fordele. For det første kan du sikre dig et bedre indeklima ved at indstille smart termostaten på en bestemt standard temperatur. Denne funktion kan eksempelvis skrue ned for varmen i løbet af natten og op igen næste morgen. På den måde kan du spare penge helt uden at lægge mærke til det, da smart termostaten sørger for den nødvendige temperatur uden unødvendig spild. 

For det andet kan den rette termostat hurtigt tjene sig selv hjem hvis du ligger inde med en gammel termostat. Find derfor frem til hvor gamle dine nuværende termostater er og gå derefter på jagt efter lige netop den smart termostat der passer dig og dit hjem bedst. Måske du kun behøver at skifte enkelte termostater ud?

Læs også: Radiatortermostat – indregulering af varmeapparatet

Disse smart termostater kan du købe i Danmark:

Smart termostater hører under den nyeste teknologi, hvorfor du måske er helt blank på emnet – det forstår vi godt! Vi har derfor samlet en række smart radiator termostater herunder som alle er nemme at montere og som sikrer dig et behageligt indeklima blot ved et klik. 

1. Danfoss Eco 

2. Tado Smart Radiatortermostat 

3. Netatmo Smart Radiator Termostat 

4. Bosch Smart Radiator Termostat 

5. Viessmann Smart Climate Termostat

6. Fibaro the heat controller

7. POPP Radiator Thermostatic Valve

8. Elgato Eve Thermo 

1. Danfoss Eco

Danfoss Eco radiator termostat lover en energibesparelse på 23%. Besparelsen bunder blandt andet i smart termostatens ugeplanlægning hvor du via app og bluetooth kan planlægge din uge i forbindelse med hvornår du er hjemme, hvornår du går i seng og derefter angive hvornår der skal tændes og slukkes for varmen. På den måde undgår du at kaste penge efter unødvendig varme når du alligevel ikke har behov for den. Smart termostaten har desuden en åben-vindue funktion der lukker for ventilen hvis temperaturen falder brat grundet et åbent vindue. Termostaten kan installeres på de fleste termostatventiler og koster omkring 244 pr. smart termostat. 

2. Tado Smart Radiatortermostat Starterkit V3+

Tado udbyder et starterkit kaldet V3+, som giver dig total kontrol over dine radiatorers temeperatur og spar op til 31% på din varmeregning. Termostaten er designet med en LED skærm der tydeligt viser radiatorens temperatur som fungerer i samspil med en internet-bridge, således su er i stand til at styre temperaturen i huset fra din iphone gennem Tado’s app. Appen har en Geofencing-funktion, der er i stand til at  registrere åbne vinduer samt en boost-funktion, der kan regulere temperaturen i de enkelte rum i huset, således du kun bruger den nødvendige strøm. Tado kan endvidere kobles på Google Assistent, Amazon Alexa samt Apple Homekit, således temperaturen i huset kan reguleres kun ved hjælp af din stemme. Hvor blæret er det ikke lige blot at sige: “Hey Google, sæt temperaturen i stuen op med 2 grader”. Tado smart radiatortermostat starterkit V3+ kræver wifi router og internetadgang og koster omkring 650 kr.

3. Netatmo Smart Radiator Termostat 

Netatmo giver dig muligheden for at spare 37% på varmeforbruget. Termostaten analysere dine daglige rutiner i hjemmet, således der kun blive brugt den nødvendige mængde strøm. Manual boost funktionen vil automatisk skrue ned for varmen i de rum du ikke befinder dig i hvorfor du sparer penge helt uden at gøre en indsats selv – smart! Netatmo termostaten kan installeres på alle radiatorer og gier dig gennem en app mulighed for at styre temperaturen kun ved et klik. Herudover kommer Netatmo også med funktionen open window direktion registrere åbne vinduer og i den forbindelse slukke for varmen når du lufter ud. Installationen er så simpel at kan klare den selv og Netatmo smart radiator termostat starterkit kan blive dit for omkring 1200 kr. 

 

 

 

4. Bosch Smart Radiator Termostat 

Bosch radiator termostat kan monteres på de fleste radiatorer og kommer med en række fordele. Først og fremmest har termostaten en indbygget sensor der registrerer temperaturen i rummet. Falder temperaturen drastisk grundet et åbent vindue vil termostaten automatisk skrue ned. Ønsker du derimod at skrue op i nogle rum og ned i andre kan dette også lade sig gøre gennem deres app der også kan kobles på Bosch’s eget smart home system. Med disse fordele kan du ifølge Bosch spare op til 30% på dit strømforbrug. Bosch Smart Radiator Termostat har endvidere en børnelås, frostsikring samt kalk og fejl beskyttelse således din termostat informerer dig om, hvornår det er tid til at skifte batteri. Bosch Smart Radiator Termostat kan blive din for omkring 500 kr. 

 

5. Viessmann Smart Climate Termostat 

Denne termostat passer til alle ventiler og varmeanlæg, så uanset naturgas, varmepumpe eller fjernvarme kan du via Vito Connect sikre dig optimal komfort i hjemmet. Viessmann Smart Climate Termostat har en varmekurve der automatisk indstiller alle Viessmanns produkter, helt uden at indstille manuelt på varmeanlægget. Dette vil sige, at hvis der ønskes en højere temperatur, skrues der blot på termostaten og så indstiller varmekurven sig automatisk. Denne regulering sker trådløst via din smartphone, hvorfor smart temostaten kræver Wifi. ViCare som appen hedder, giver dig mulighed for at danne et overblik over dit varmeforbrug, regulere på temperaturen og sænke den med natindstillingen.  

 

 

6. Fibaro The Heat Controller

Indstilles Fibraro radiator termostatens skemaer korrekt, så kan du spare helt op til 42% på din strømregning. Via skemaerne i appen kan du kontrollere temperaturen i de forskellige rum og undgå at varme unødvendige rum op. Fibaro Heat Controller fungerer på 98% af alle radiator hvorfor den med stor sandsynlighed også passer på din radiator derhjemme og nemt monteres på under 1 minut. Termostaten kan nemt oplades via et USB kabel og trænger kun opladning en gang i sæsonen kabel. En åben vindue teknologi der sørger for, at dinradiator ikke brænder unødvendig varme af, når et vindue åbnes. Fibaro koster omkring 500 kr. 

 

7. POPP Radiator Thermostatic Valve

Denne radiator termostat har en integreret temperaturføler hvorigennem den kan kommunikerer de målte temperaturer til Z-WAVE systemet. Systemet automatiserer   temperaturer i dit hjem således du ene alene er herre over temperaturen i huset. Er du på vej hjem kan du indstille temperaturen på din telefon, således du kommer hjem til et varmt og dejligt hus. Glemmer du at skrue ned for varmen når du lufter ud er det heller intet problem – POPP Radiator Thermostatic Valve har indbygget vinduessensorer der automatisk skruer ned for varmen når et vindue åbnes og træder frosten ind har termostaten også en frost beskyttende funktion. På den måde sikrer du dig et godt indeklima samtidig med at du spare strøm og penge.POPP termostaten kan indstilles på standard M30X1.5 stik eller RA2000, kræver internetforbindelse og koster omkring 700-800 kr. 

8. Elgato Eve Thermo 

Med Elgato Eve thermo kan du pårette forskellige rum til rum skemaer således    temperaturen er præcis som du vil have den. På den måde kan du skrue ned for temperaturen i de rum du ikke bruger og spare penge på strømregningen. På led dispaylet kan du altid se temperaturen i lokalet, lige så vel som på din smartphone. Forlader du huset i en længere periode kan du indstille Elgato Eve thermo på ferietilstand, således temperaturen skruer ned imens du er væk – og skulle du glemme det, kan du koble termostaten op på dit Apple tv for på den måde at styre temperaturen fra din iPhone eller iPad – selv når du ikke er hjemme. Elgato Eve thermo  koster omkring 680 kr og er let selv at montere på din radiator.

Mest læste artikler