Der er ikke mange ting i hverdagen, der kan føre til lige så store frustrationer som langsomt og ustabilt internet. En dårlig internetforbindelse kan f.eks. medføre, at du ikke kan streame film og tv-serier uden afbrydelser og i højeste kvalitet. Det kan også medføre, at det tager længere tid at varetage dine arbejdsopgaver fra hjemmekontoret, når du skal downloade og uploade filer samt besvare mails. Der er dog heldigvis flere måder at komme det drilske internet til livs på.
1: Skift til fibernet, hvis det er tilgængeligt i dit område
I dag findes der en række forskellige typer af bredbånd. Disse bredbåndstyper adskiller sig fra hinanden på parametre som hastighed, stabilitet og pris. En af de mest populære typer af bredbånd er fibernet. Fibernettet er ikke tilgængeligt i hele landet, men erfarer du, at der er nedgravet fibernet i det område, du er bosat i, så skal du gribe muligheden. Fibernet er nemlig lynhurtigt, og det er stabilt selv ved stor belastning på netværket. Modsat hvad du vil opleve ved andre typer af bredbånd, så byder fibernet på samme uploadhastighed som downloadhastighed.
Fibernet er ikke den billigste form for bredbånd, men det er alligevel det ideelle valg, hvis du vil være sikret hurtigt og stabilt internet i boligen.
2: Placér din router centralt i boligen og tilkøb evt. netværksforstærkere
Oplever du, at dit internet er langsomt i visse rum i boligen, så bør du undersøge, om du har placeret din router det mest strategiske sted. Som hovedregel skal du placere din router så centralt i boligen som muligt. Routeren kan desuden med fordel placeres i en vis højde, og den bør ikke være gemt væk i en skuffe eller i et skab.
Hvis du fortsat oplever, at internettet ikke er lige godt i hele hjemmet, så kan du overveje at tilkøbe netværksforstærkere. Disse forstærkere fungerer som små ekstra routere, som du kan placere i f.eks. kælderen, i garagen eller på hjemmekontoret.
3: Opdatér din gamle router eller skift den ud
Det er ikke kun din smartphone, tablet og laptop, der skal opdateres fra tid til anden. Det skal din router også. Der opnås ofte en bedre forbindelse og et stærkere signal, når routeren opdateres regelmæssigt, så husk at holde øje med opdateringer.
Er du i tvivl om, hvorvidt der er kommet en opdatering til din router, så kontakt din internetudbyder.
4: Skift jævnligt password til dit trådløse netværk
Det er sund fornuft at skifte password til sit trådløse netværk regelmæssigt.
Det er først og fremmest med til at højne sikkerheden og minimere risikoen for hackerangreb og andre uønskede angreb.
Du kan også skifte password for at sikre dig, at naboerne ikke kan tilgå dit trådløse internet. Ved de fleste typer af bredbånd vil internettet nemlig kunne blive langsomt, hvis der er mange enheder tilkoblet på samme tid.
5: Lav en hastighedstest og gør krav på den bestilte internethastighed hos udbyderen
Mistænker du, at dit internet ikke er lige så hurtigt, som internetudbyderen har givet udtryk for? Så kan du med fordel lave en hastighedstest. Resultatet kan du sende ind til internetudbyderen, der kan kommentere på, hvad der kan gøres for at opnå den internethastighed, du rent faktisk har bestilt, og som du betaler for.
Du kan som hovedregel klage over din bredbåndsforbindelse, hvis hastigheden er væsentligt lavere, end den du har købt.