Nyt krydsord hver dag!

Vil du teste din almene uddannelse og dit ordforråd? I krydsord skal man bruge både fantasi og viden til at flette ordene sammen, så alle felter får det rigtige bogstav.  Hver dag finder du her et nyt krydsord, du skal løse!

Du finder krydsordet her nedenfor. Når du vil indtaste et ord, skal du blot trykke på den første boks af det ord. Tryk igen for at skifte fra lodret til vandret eller omvendt. I menuen kan du finde ældre krydsord ved at klikke på “Alle gåder”.

Hvis du er fan af ord og gåder, bør du prøve vores krydsord. Krydsord er et klassisk ordpuslespil i form af et gittermønster, hvor alle ord har mere eller mindre kryptiske ledetråde, som på kryds og tværs kaldes “nøgler”. Ordene er flettet sammen både vandret og lodret, så bogstaverne indgår i flere ord, hvilket både kan hjælpe og hindre ordsøgningen. 

Når du har løst en eller flere og er i humør til et nyt spil, er du velkommen til at fortsætte hjernetræning med vores andre sudoku- og ordspil. 

Krydsordets historie i Danmark

Krydsord kan være med eller uden billeder og produceres normalt af en særlig krydsordskonstruktør, da det kræver både almen dannelse, humor og sproglig finesse. Det første danske krydsord blev udgivet i Berlingske Tidende i 1924 med inspiration fra det amerikanske krydsord puslespil. De blev hurtigt populære, fordi de er svære at lægge fra sig, når man først begynder at finde ud af nogle af ordene.

Vil du spille mere? 

Sudoku  – For dem, der elsker tal og mønstre! 

Find ord  – Find ordene i bogstavernes kaos!