Løs vores sudoku her!

Kan du finde ud af hvilket nummer, der skal i hvilken boks? Sudoku er spillet, der tester din evne til at se logiske mønstre. Perfekt til at holde hjernecellerne i gang, når du har et øjeblik til overs! Her kan du løse en ny sudoku hver dag! 

Vores sudoku er tilgængelig i tre forskellige sværhedsgrader. Vælg den, der passer dig bedst, ved at klikke nedenfor.

Det logiske talpuslespil sudoku bygger på, at tallene 1-9 kun må placeres én gang hver i en ”kasse” med 3 x 3 firkanter, og kun én gang i samme række, i både lodret og vandret retning. Den klassiske version af sudoku består af 9 kasser og har mindst 17 numre placeret fra begyndelsen, der giver ledetråde til løsningen af puslespillet. Der er kun én korrekt løsning til hvert spil – test her, om du kan finde ud af det! 

Sudoku findes i flere forskellige sværhedsgrader, hvilket også er grunden til, at så mange mennesker elsker det rundt om i verden. Og jo mere du øver dig, jo sværere spil tør du spille! 

Har du løst dagens sudoku og er du sulten efter flere spil? Prøv gerne dagens krydsord og Find ord her på vores side. De tester dit ordforråd og giver et øjebliks behagelig afslapning!

Historien om Sudoku

Sudoku-lignende nummerpuslespil blev opfundet i USA i slutningen af 1970’erne, men var ikke et øjeblikkeligt hit. Men da spillet blev lanceret i Japan i 1980’erne, blev det så meget mere populært og fik navnet sū doku, som betyder “ensom figur”. Det var dog først efter at newzealænderen Wayne Gould udviklede et computerprogram, der kunne generere og masseproducere ny sudoku, at spillet fik global gennemslagskraft i begyndelsen af 2000’erne. 

Kunne du tænke dig at spille noget andet?

Krydsord  – Test din almene uddannelse og ordkendskab!

Find ord  – Find ordene i bogstavernes kaos!